HomeАктивностиСеминар на тема „Ризик и Солвентност 2“ во Скопје

На 21ви и 22ри септември 2015 година, МАЗ „Актуар“ во соработка со Групацијата НН (NN Group- insurance and investment management company), во Скопје, организира стручен семинар на тема „Ризик & Солвентност 2“. Дел од темите кои ќе бидат обработени на семинарот се: концепт на ризик, ризици во осигурителниот бизнис, стандардна формула и интерни модели, улогата на пазарната вредност на обврските итн.

Подетални информации за содржината на семинарот, предавачите и начинот на регистрација може да најдете на следниот линк: Објава.

Образецот за пријава на семинарот може да се преземе на следниот линк: Пријава

Comments are closed.