Потпишан меморандум за соработка со Хрватското актуарско здружение

На ден 5.3.2014 година, МАЗ „Актуар“ потпиша Меморандума за соработка со Хрватското актуарско здружение. Овој Меморандум претставува основа и отвора простор за понатамошна успешна соработка и тоа во насока на размена на искуства и информации кои се од заеднички интерес, … Continue reading →

Курс по професионалисам

Одржан курс по професионализам за актуари На 27 и 28 март 2012, во Скопје, се одржа Курс по професионализам за актуари.  Курсот беше организиран во соработка со ИАА и АСО. Предавач на курсот беше Крис Дајкин, претставник на ИАА. Покрај … Continue reading →

29-ти Меѓународен конгрес на актуари

По покана на Меѓународната актуарска асоцијација (IAA),  претставник на македонското актуарско здружение учествуваше на 29-тиот Меѓународен конгрес на актуари, одржан од 7-12 март 2010, во Кејптаун, Јужна Африка. За времетраењето на конгресот, покрај редовните сесии, се одржаа и повеќе состаноци … Continue reading →

Sixth International Professional Meeting of Leaders of the Actuarial Profession and Actuarial Educators in Central and Eastern Europe

На покана на Меѓународната актуарска асоцијација (IAA), претставници на МАЗ „Актуар“ зедоа активно учество на Sixth International Professional Meeting of Leaders of the Actuarial Profession and Actuarial Educators in Central and Eastern Europe – BUILDING A GLOBAL ACTUARIAL PROFESSION, 22 … Continue reading →